Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε τεστ που υπολογίζει το επίπεδο αντισωμάτων στις ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε τεστ που υπολογίζει το επίπεδο αντισωμάτων στις ΗΠΑ

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το τεστ του εργαστηρίου Roche που επιτρέπει να υπολογίζεται το επίπεδο των αντισωμάτων που φέρουν άνθρωποι που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος.

Το ορολογικό αυτό τεστ, που ονομάζεται Elecsys Anti-SARS-CoV-2, εγκρίθηκε στο πλαίσιο μιας επείγουσας διαδικασίας χορήγησης άδειας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, διευκρινίζει η Roche σε ανακοίνωσή της.

Η εξέταση αυτή, που γίνεται σε δείγμα αίματος, έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται από τον Σεπτέμβριο στις χώρες που αποδέχονται τη σήμανση για τη συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα (CE).

κορωνοϊός τεστ

Το τεστ αυτό επιτρέπει τον υπολογισμό των αντισωμάτων κατά της πρωτεΐνης ακίδας (πρωτεΐνη S) του SARS-CoV-2, η οποία επιτρέπει στον νέο κορωνοϊό να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα κατέληξε από κορωνοϊό και δεύτερος αστυνομικός.

Πολλά εμβόλια που μελετώνται αυτήν την περίοδο επιδιώκουν να προκαλέσουν μια αντίδραση σε επίπεδο αντισωμάτων κατά της πρωτεΐνης αυτής, υπενθυμίζει ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρηθεί η ανοσολογική απόκριση ασθενών και να παρακολουθηθεί η εξέλιξή της με την πάροδο του χρόνου.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τις δωρεές πλάσματος, που αποτελούν αντικείμενο μελέτης στο πλαίσιο των επιλογών για μια θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού και είναι ακόμη πολύ περιορισμένες.

Το τεστ αυτό γίνεται σε μηχανές αναλύσεων του ελβετικού ομίλου, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε πολλά νοσοκομεία και εργαστήρια αναλύσεων. Αυτές επιτρέπουν την εξασφάλιση ενός αποτελέσματος για το τεστ αυτό σε περίπου 18 λεπτά, διευκρίνισε η Roche.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο στρατόπεδο Τρίπολης - Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά τον εντοπισμό 29 κρουσμάτων κορωνοϊού στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα Covid-19 έχουν εντοπιστεί σε σμηνίτες οι οποίοι παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Τρίπολη για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσιάστηκαν περίπου 800 νεοσύλλεκτοι, 29 από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Στην πλειονότητά τους, οι σμηνίτες είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου.

Ωστόσο, δύο από τους σμηνίτες που διαπιστώθηκε ότι νοσούν από την Covid-19 εμφάνισαν σοβαρότερα συμπτώματα και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία: Ο ένας στο νοσοκομείο της Τρίπολης και ο άλλος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

πηγή: protothema