Κορωνοϊός: Νεαρός άντρας διακινούσε ναρκωτικά ενώ ήταν θετικός

Έσπασε την καραντίνα του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Νεαρός άντρας διακινούσε ναρκωτικά ενώ ήταν θετικός

Τριανταπεντάχρονος, που είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα και συνελήφθη ύστερα από αστυνομικό έλεγχο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί φαίνεται πως γνώριζαν για τη φερόμενη δράση του και όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, εκτός από τα ναρκωτικά που βρέθηκαν πάνω του, διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει την καραντίνα. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος είχε υποβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο είχε βγει θετικό.

Μέσα στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, εντοπίστηκαν 145 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό που φέρεται να συνδέεται με εμπορία ναρκωτικών. Αυτή τη στιγμή ο 35χρονος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Χαλάστρας και εις βάρος του θα απαγγελθούν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι διώξεις αναμένεται να του γνωστοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, καθώς δεν προβλέπεται η μεταγωγή του ενώπιόν της. Επίσης, από την αστυνομία επιβλήθηκε εις βάρος του διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας. Στο μεταξύ, δείτε πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Βαρύ πρόστιμο σε 7 νεαρούς που οργάνωσαν πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε επτά νεαρά άτομα πέρασαν αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από έλεγχο σε διαμέρισμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν συγκεντρωθεί, παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18 έως 26 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο ιδιοκτήτης της οικίας αντιμετωπίζει επιπλέον το αδίκημα της παραβίασης των προστατευτικών μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν εναντίον τους διοικητικές παραβάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 300 ευρώ στους υπόλοιπους.

Πηγή: protothema.gr