Κορωνοϊός: 1.667 νέα κρούσματα στη χώρα - 612 οι διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 1.667  νέα κρούσματα στη χώρα - 612 οι διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 1667 νέα κρούσματα του κορωνοϊόυ στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δείτε εδώ το ιδιαίτερο μήνυμα που έστειλε ο ΠΟΥ!

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1118 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρακολουθήσατε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κα Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη για την πορεία του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα.

πηγή: protothema

Lockdown: "Ζητώ πιο αυστηρά μέτρα" - Τι λέει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Μάριος Λαζανάς

ο lockdown θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό όπως τον Μάρτιο υποστήριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε, μάλιστα, στην Επιτροπή δεν έχει συζητηθεί καθόλου ακόμα αν και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Χαρακτήρισε «πολύ, πολύ δύσκολη» την κατάσταση με τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων κάνοντας τον παραλληλισμό με τα αεροπορικά δυστυχήματα.

«Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα και όλοι οι επιβάτες να σκοτώνονται. Είναι τραγικό να ξυπνάμε κάθε πρωί με αυτά τα νούμερα» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ ψυχολογικά, καταλαβαίνω ότι οικονομικά υποφέρει, αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα πώς μπορεί να γίνει ο συγκερασμός όλων αυτών ώστε να ανοίξει και το λιανεμπόριο και να μην αυξηθεί η μετάδοση. Φοβάμαι ότι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη» συμπλήρωσε.