Νέα ανακοίνωση: Τέλος εποχής για τα Jumbo

Άσχημες εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέα ανακοίνωση: Τέλος εποχής για τα Jumbo

Όποιος πρόλαβε να αγοράσει Χριστουγεννιάτικα από τα Jumbo είναι πάρα πολύ τυχερός αφού για ακόμα μια φορά με νέα ανακοίνωση στο jumbo.gr η Απόστολος Βακάκης οριστικοποίησε το κλείσιμο της πλατφόρμας γιατί το σύστημα κοντεύει να εκραγεί!

Οι παραγγελίες είναι άπειρες και το προσωπικό ασφυκτιά! Πριν από λίγες ώρες τα καταστήματα Jumbo είχαν βγάλει ανακοίνωση αποκαλύπτοντας πως δεν θα εξυπηρετούν παραγγελίες στην Κύπρο! Λίγο μετά, όμως, έκλεισαν οριστικά το... μαγαζί:

Η ανακοίνωση του Απόστολου Βακάκη για το τέλος των Jumbo

Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ! Το ηλεκτρονικό κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ μέχρι νεοτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών! Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbo και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση. Θα είμαστε σύντομα κοντά σας. Η ενέργεια "Ευχοστολίδια ΟΠΑΠ" πραγματοποιείται κανονικά"

Jumbo κορωνοϊός

Οπότε όπως καταλαβαίνετε και σε λίγες ημέρες να ανοίξει ξανά το e-shop δεν θα είναι εφικτό να παραδώσει τις νέες παραγγελίες νωρίτερα από το νέο έτος!

Δυσάρεστη είδηση για τα αγαπημένα Jumbo λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Ο Νοέμβριος 2020 επηρεάστηκε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επέφερε το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων Jumbo στην Ελλάδα και των τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωση, λίγο πριν τον μήνα των Χριστουγέννων.

Οι επιβολή των αυστηρών περιορισμών οδήγησε τις πωλήσεις για το μήνα Νοέμβριο 2020, να καταγράψουν μείωση κατά -35% περίπου διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο στο -10,7% περίπου.

Από της 30 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε η πλήρης και κανονική λειτουργία των 5 καταστημάτων του Ομίλου, στην Κύπρο ενώ το σύνολο των καταστημάτων στη Ρουμανία και τα 8 από τα 9 στη Βουλγαρία συνεχίζουν να λειτουργούν.

Καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εορτών των Χριστουγέννων και του τέλους της χρονιάς τα καταστήματα στην Ελλάδα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά, εν αναμονή των αποφάσεων για την επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Ελλάδα.

Ανακεφαλαιώνοντας τη μέχρι τώρα πορεία του 2020:

  • Οι πωλήσεις του Ιανουαρίου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +13%.
  • Τον Φεβρουάριο ο τζίρος αυξήθηκε κατά +23%, σε σύγκριση με το 2019.
  • Οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν μείωση κατά -51% περίπου επηρεαζόμενες από τις κατά τόπους κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του πρώτου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη.
  • Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η Πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση (-86%), σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
  • Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του Ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη (+ 13,6%) για τον μήνα αυτό.
  • Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρέμειναν σε θετικό πρόσημο σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων κατά +5,8% και κατά +8% περίπου αντίστοιχα.
  • Ο Αύγουστος έδειξε αρνητικό πρόσημο (-2%) λόγω της καθίζησης του τουρισμού.
  • Ο Σεπτέμβριος 2020 και ο Οκτώβριος κατέγραψαν και πάλι θετικό πρόσημο με αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο JumboΜΠΕΛΑ -0,40% κατά +1,2% περίπου και +12,7% αντίστοιχα.
  • Ο Νοέμβριος 2020 με το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι κλειστό και στην Κύπρο να είναι κλειστά τα 3 από τα 5 καταστήματα, κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά -35% περίπου διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο στο -10,7% από -7% κατά το δεκάμηνο του 2020.
  • Σε καμία άλλη χώρα -από αυτές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος JUMBO, δεν ισχύουν πλέον απαγορευτικά στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.