Κορωνοϊός: Στο πένθος η Πιερία από τον χαμό εκπαιδευτικού

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στο πένθος η Πιερία από τον χαμό εκπαιδευτικού

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πιερίας από τον θάνατο του εκπαιδευτικού, Γιάννη Παπανικολάου, που είχε νοσήσει από Covid-19.

Τη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Πιερίας η είδηση του θανάτου του Γιάννη Παπανικολάου. Ο γνωστός εκπαιδευτικός, που υπηρέτησε το λειτούργημά του για 35 ολόκληρα χρόνια, είχε νοσήσει από κορονοϊό και δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη.

Για τον θάνατο του Γιάννη Παπανικολάου εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και την οδύνη της. Δείτε εδώ την έκτακτη αλλαγή για όλα τα σούπερ μάρκετ της αγοράς!

Η ανακοίνωση

«Συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για τον Θάνατο του Γιάννη Παπανικολάου.

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου Γιάννη Παπανικολάου, ενός εξαίρετου συναδέλφου που με το ήθος, την ευσυνειδησία και τη συνέπειά του, τίμησε τον χώρο της εκπαίδευσης. Ο συνάδελφός μας έφυγε σήμερα μετά από σκληρό αγώνα που έδωσε με τον ύπουλο εχθρό της πανδημίας, τον κορονοϊό. Υπηρέτησε το εκπαιδευτικό λειτούργημα με αφοσίωση για 35 ολόκληρα χρόνια. Αντιμετώπιζε την καθημερινότητα -τη σχολική και την προσωπική- με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε μας έχει περιορίσει στα σπίτια μας και δεν μας δίνει τη δυνατότητα να αποχαιρετίσουμε από κοντά τον αγαπητό μας συνάδελφο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αγαπημένου μας Γιάννη.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Γιάννη!

Είθε η ψυχή σου να αναπαυθεί».

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1383 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».