Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με προσαγωγές

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με προσαγωγές

Σε 60 τουλάχιστον προσαγωγές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα τις πληροφορίες επεισόδια σημειώθηκαν διάσπαρτα στα Εξάρχεια στις οδούς Τσαμαδού, Ναβαρίνου και Μπενάκη, αλλά και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Νωρίτερα ομάδα είκοσι ατόμων, μελών του ΚΚΕ μ-λ, επιχείρησε να ανοίξει πανό και να πορευθεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων όπου ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συγκεντρώσεων.
Την ίδια ώρα, 24 συνολικά σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη, διεκόπησαν και τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Ν. Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση «Αιγαίο».

Εντάση και προσαγωγές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Thestival, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην Πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει μαζί του ένα πανό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

πηγή: iefimerida

Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020».

Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε και μία αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ. Δείτε εδώ τι νέο ισχύει.

Πηγή: ethnos.gr