Oργή στην Αλβανία - Αστυνομικός σκότωσε 25χρονο

Επικρατεί χαμός στη χώρα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Oργή στην Αλβανία - Αστυνομικός σκότωσε 25χρονο

Ο 25χρονος Klodian Rasha δολοφονήθηκε από αστυνομικό το βράδυ της Τρίτης, στη γειτονιά Lapraka των Τιράνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός προσπάθησε «να ξεφύγει, δείχνοντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό».

Η αστυνομία σημειώνει, επίσης, ότι μετά από έρευνα στη γύρω περιοχή εντοπίστηκε πυροβόλο όπλο που φέρεται να ανήκε στον Rasha. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση, ανατρέποντας τα όσα ανέφερε η αστυνομία.

Το πυροβόλο όπλο που εμφανίστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο από την αστυνομία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός, όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία». Επιπλέον, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σημειώνει ότι ο αξιωματικός Ν.Η., που δεν μπορούσε να πιάσει και να μπλοκάρει τον Rasha, «άνοιξε πυρ με το πυροβόλο όπλο του προς την κατεύθυνσή του».

Ο αξιωματικός συνελήφθη μετά τον θάνατο του Rasha και κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε πέρα ​​από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Φρίκη επικράτησε και με τον δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε λίγο πριν βγει στον αέρα!

αλβανια επεισοδια


Ο υπουργός Εσωτερικών, Sandër Lleshaj, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Η δολοφονία του 25χρονου προκάλεσε οργή στα Τίρανα και το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την παραίτηση του ΥΠΕΣ. Αψηφώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης για δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων λόγω πανδημίας, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του 25χρονου από αστυνομικά πυρά.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών και οι δρόμοι θύμιζαν πεδίο μάχης. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία, το υπουργείο Εσωτερικών, το δημαρχείο των Τιράνων και άλλα κύρια κυβερνητικά κτίρια. Οπως μεταδίδει το AP, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, εννέα αστυνομικοί, ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκαν.

πηγή: iefimerida

Πασίγνωστη τραγουδίστρια συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο

Φήμες θέλουν πασίγνωστη τραγουδίστρια να κατηγορείται για φόνο μετά τη σύλληψη της.

H 24χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ann Marie (το πραγματικό της όνομα είναι Joann Marie Slate) συνελήφθη στην Ατλάντα καθώς φέρεται να πυροβόλησε έναν άνδρα στο κεφάλι.

Η τραγουδίστρια της R&B που ζει στο Σικάγο, προφυλακίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CBS 46 πυροβόλησε τον άνδρα μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Intercontinental Buckhead Hotel την 1η Δεκεμβρίου.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο της επίθεσης βρήκε έναν 24χρονο άνδρα με τραύμα στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Grady Memorial και η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη.
Η Ann Marie ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πέφτοντας από το τραπέζι, τραυματίζοντας τον άνδρα. Σύμφωνα με το TMZ, η τραγουδίστρια ήταν σε κατάσταση σοκ και βρέθηκε στο σημείο να ουρλιάζει, φορώντας μόνο τη ρόμπα της.

Ο τραυματισμένος άνδρας – η έκθεση αναφέρει ότι ήταν ο 24χρονος φίλος της Jonathon Wright- ήταν πεσμένος στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος, και είχε τις αισθήσεις του, ενώ στο μέτωπο του είχε το σημάδι από τη σφαίρα που βγήκε από την αριστερή πλευρά του κρανίου του.

Η Ann Marie έκανε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι Secret το 2018.

Πηγή: protothema.gr