Κορωνοϊός: Θετικό ένα βρέφος 7 ημερών στη Κύπρο

Έντονη η ανησυχία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Θετικό ένα βρέφος 7 ημερών στη Κύπρο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Μακάρειου Νοσοκομείου της Λευκωσίας, νοσηλεύεται νεογνό επτά ημερών, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσηλευτηρίου, Αβραάμ Ηλίας, πρόκειται για κοριτσάκι επτά ημερών από τη Λευκωσία, το οποίο παρουσίαζε ανορεξία και υπνηλία. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξέταση για τον κορωνοϊό, έπειτα από υποδείξεις του προσωπικού του παιδίατρου, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Ο προσωπικός παιδίατρος αποφάσισε ότι το παιδί χρήζει νοσηλείας και μεταφέρθηκε αμέσως στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, που βρίσκεται στην Εντατική Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του νεογνού κρίνεται καλή, ενώ λόγω ηλικίας θα παρακολουθηθεί. Θρήνος, παράλληλα, επικρατεί με τα δύο αδέρφια που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό με διαφορά λίγων ωρών στον Βόλο.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Πέντε ιερείς θετικοί στη Καστοριά

Ακόμα πέντε ιερείς από την Καστοριά νοσούν με κορωνοϊό σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Antennes 93,6) ο πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Καστοριάς, πάτερ Νικόλας Γιαννουσάς.

Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό νοσοκομείο μαζί με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στα κελιά τους, σε απομόνωση.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, «ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, εκτελώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε από τον Covid-19. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική. Η σκέψη και η προσευχή του αγκαλιάζουν διαρκώς την αγαπημένη του Καστοριά και τον πονεμένο λαό της.

Παρακαλούμε το ευσεβές ποίμνιο να συνεχίσει να προσεύχεται για τους ασθενείς του κορονοϊού και να συμπεριλάβει στις θερμές προσευχές και τον ταπεινό ποιμένα της Καστοριάς. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και με πνεύμα μετάνοιας και ενότητας, δίνουμε τον κοινό αγώνα κατά της επιδημίας». Συναγερμός επίσης σήμανε στη Δυτική Μακεδονία με τα κρούσματα στις φάρμες μινκ!

Πηγή: protothema.gr