Lockdown - Πέτσας: Μικρό παραθυράκι για επέκταση βραδινής κυκλοφορίας τη παραμονή των Χριστουγέννων

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Lockdown - Πέτσας: Μικρό παραθυράκι για επέκταση βραδινής κυκλοφορίας τη παραμονή των Χριστουγέννων

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων με τις μετακινήσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Διευκρίνισε επίσης ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναφορικά με τις βραδιές των γιορτών, τα οικογενειακά τραπέζια και τα ρεβεγιόν. Ωστόσο, την Δευτέρα ανοίγουν επίσημα τα κομμωτήρια!

«Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 10 έως τις 5 το πρωί από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει. Να τηρήσουμε τα μέτρα αυτά από την Κυριακή και μετά και καθώς θα φτάνουμε στα Χριστούγεννα θα ξαναδούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά την παραμονή των Χριστουγέννων», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: protothema.gr

Πέτσας - Γεωργιάδης: Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τις γιορτές

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην οποία συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης καθώς θα παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών, αλλά και ποια καταστήματα θα ανοίξουν.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας:

Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, λέγοντας ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποφορτίζονται οι ΜΕΘ. «Καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την Αγγλία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε.