Lockdown: Ο απόλυτος πανικός στα κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη - «Μάχη» για τα ραντεβού

Χτυπούν από τώρα ασταμάτητα τα τηλέφωνα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Lockdown: Ο απόλυτος πανικός στα κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη - «Μάχη» για τα ραντεβού

«Βομβαρδισμό» τηλεφωνημάτων δέχονται τα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης από πελάτες που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την περιποίηση των μαλλιών τους μετά τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για άνοιγμα των καταστημάτων του κλάδου την προσεχή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

«Γίνεται πανικός με τα ραντεβού. Τουλάχιστον εγώ χωρίς να έχω προλάβει να απαντήσω στα μισά τηλέφωνα θα έχω 10 μέρες εντατικής δουλειάς, ενώ πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας θα δουλέψουν αρκετές υπερωρίες», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός στο thesstoday.gr επισημαίνοντας ότι: «μακάρι να ανοίγαμε από το Σαββατοκύριακο, έχουμε αργήσει πάρα πολύ». Δείτε εδώ όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πέτσας!

«Καταστραφήκαμε αν ξανακλείσουμε»

Σημαντικό για τους πελάτες που επιθυμούν να περιποιηθούν την κόμμωσή τους είτε με κούρεμα, είτε με βάψιμο μαλλιών, είναι να γνωρίζουν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που όρισε η κυβέρνηση: αποκλειστικά με ραντεβού και αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό «2» και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. «Ήμασταν 45 μέρες κλειστά, χάσαμε πολλά χρήματα» τόνισε ο κ. Κολοβός, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι ένα 20% των κομμωτηρίων λόγω της οικονομικής καταστροφής από το lockdown θα κλείσει οριστικά μετά τις γιορτές.

Προκειμένου να μην επέλθει νέο κλείσιμο στις επιχειρήσεις του κλάδου, ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης ζητά από τους ιδιοκτήτες να τηρήσουν και εκείνοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να μην προκαλείται συνωστισμός εντός των μαγαζιών διότι σε περίπτωση ενός ακόμη λουκέτου, «καταστραφήκαμε. “Τελειώσαμε” αν ξανακλείσουμε, γι’αυτό κι εμείς δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα», πρόσθεσε.

«Γίνεται μάχη για ένα ραντεβού»

Στον απόηχο των ανακοινώσεων του Στέλιου Πέτσα για άνοιγμα των κομμωτηρίων, αρκετοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού με τους κομμωτές τους προκειμένου ο νέος χρόνος να τους βρει περιποιημένους.

«Γίνεται μάχη», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ιδιοκτήτης κουρείου στη Δελφών Γιάννης Κωττούλας, προσθέτοντας ότι μόνο από τα μηνύματα που δέχεται έχει κλεισμένη όλη την εβδομάδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα ραντεβού θα φτάσουν μέχρι τις 21 του μηνός και μετά.

«Έχω κάνει εκτροπή το τηλέφωνο του μαγαζιού στο κινητό μου προκειμένου να ανταπεξέλθω στα ραντεβού που ζητούν οι πελάτες», τόνισε ο κ. Κωτούλας, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο κομμωτήριο του Γιάννη Αφεντουλίδη στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Εδώ και τρεις ώρες το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα από πελάτες που θέλουν να κουρευτούν. Το περίεργο είναι ότι τηλεφωνούν και άτομα που ήταν εκτός του πελατολογίου μας, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Lockdown - Πέτσας: Μικρό παραθυράκι για επέκταση βραδινής κυκλοφορίας τη παραμονή των Χριστουγέννων

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων με τις μετακινήσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Διευκρίνισε επίσης ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναφορικά με τις βραδιές των γιορτών, τα οικογενειακά τραπέζια και τα ρεβεγιόν.

«Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 10 έως τις 5 το πρωί από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει. Να τηρήσουμε τα μέτρα αυτά από την Κυριακή και μετά και καθώς θα φτάνουμε στα Χριστούγεννα θα ξαναδούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά την παραμονή των Χριστουγέννων», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: protothema.gr