Μεγάλες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τι απαγορεύεται από 14/12

Σας αφορά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μεγάλες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τι απαγορεύεται από 14/12

Δεν θα επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, παρά μόνο η παραγγελία και η παραλαβή τους εκτός καταστήματος. Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η πώλησή τους θα επιτραπεί μετά το άνοιγμα της αγοράς μόνο με τη διαδικασία της παράδοσης εκτός καταστήματος.

Όσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αλλά όχι εντός του καταστήματος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ .

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει».

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» τόνισε ακόμα. Δείτε ωστόσο γιατί είναι σήμερα ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.

Λουκέτο και 3.000 ευρώ σε γνωστό σούπερ μάρκετ - Παραβίασαν τα μέτρα!

Λουκέτο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Ήπειρο για 15 μέρες και πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ για τη μη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Εντατικοί έλεγχοι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.970) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.740) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν:

  • στην Αττική, 5.000 ευρώ σε κέντρο αισθητικής,
  • στην Ήπειρο, 10.000 και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ και 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε super market,
  • στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ σε καφενείο.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δείτε εδώ τραγικές εικόνες σε σούπερ μάρκετ! Να σκοτώνονται για να προλάβουν τα αγαθά.