Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωθυπουργός στο Εσουατίνι

Θρήνος!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωθυπουργός στο Εσουατίνι

Ο πρωθυπουργός του μικρού αφρικανικού βασιλείου Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), Αμπρόζ Ντλαμίνι, πέθανε χθες σε νοσοκομείο της Νοτίου Αφρικής από κορωνοϊό. Ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κάτι που έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Η αυτού μεγαλειότης μου ανέθεσε να ενημερώσω το έθνος για τον λυπηρό και πρόωρο θάνατο της αυτού εξοχότητος» του πρωθυπουργού «το απόγευμα, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής», ανέφερε ο Θέμπα Μασούκου.

Ο Ντλαμίνι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής την 1η Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες και πλέον αφού διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ανακοίνωσε πως μολύνθηκε τη 15η Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι ήταν «ασυμπτωματικός» και προσθέτοντας πως αισθανόταν καλά. Προετοιμαζόταν τότε να συνεχίσει να «εργάζεται από το σπίτι» ώσπου να λάβει πράσινο φως από τους γιατρούς.

Όμως κατόπιν αποφάσισε, «για να επιταχύνει την αποθεραπεία του» να πάει σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κατά τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, προτού γίνει γνωστός ο θάνατος του πρωθυπουργού, το Εσουατίνι έχει καταγράψει πάνω από 6.700 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 127 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Αμπρόζ Ντλαμίνι, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τράπεζας και αργότερα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς καμία εμπειρία στην πολιτική, ονομάστηκε πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2018. Διαδέχθηκε τον Σιμπουσίσο Ντλαμίνι, που είχε πεθάνει εξαιτίας ασθένειας.

Ο ρόλος του επικεφαλής της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά περιορισμένος στο Εσουατίνι, όπου ο βασιλιάς, στον θρόνο από το 1986, ονομάζει τους υπουργούς και ελέγχει το κοινοβούλιο. Στη φτωχή, περίκλειστη χώρα στο νότιο τμήμα της Αφρικής, τα πολιτικά κόμματα είναι απαγορευμένα και όλοι οι υποψήφιοι για το κοινοβούλιο είναι «ανεξάρτητοι».

Πηγή: iefimerida.gr

Θετικός στον κορωνοϊό ο Θανάσης Πολυκανδριώτης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και την ανακοίνωση έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ήδη έχει ξεκινήσει την καραντίνα στο σπίτι του.

Όπως αποκάλυψε, δεν έχει έντονα συμπτώματα, ενώ έμαθε ότι νοσεί κατά τη διάρκεια των προβών που έκανε για την συμμετοχή του στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega» με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Έτσι ανακοίνωσε ο Θανάσης Πολυκαδριώτης πως είναι θετικός στον κορωνοϊό

«Τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των προβών για τη συμμετοχή μου στην εκπομπή Σπίτι με το Mega, προσκεκλημένος του Γιώργου Μαζωνάκη, λίγο πριν την είσοδό μου στο θέατρο και κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου rapid test, διαγνώσθηκα θετικός. Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι μου, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.

Σας ευχαριστώ ήδη για τα μηνύματά σας και την αγάπη σας και υπόσχομαι στο Γιώργο πως θα κάνουμε σύντομα όλα αυτά τα μεγάλα πράγματα που έχει υποσχεθεί ο ένας στον άλλον για το μπουζούκι μας», έγραψε χαρακτηριστικά. Δείτε ωστόσο, πόσα ήταν τα χθεσινά 13/12 κρούσματα κορωνοϊού.

Θανάσης Πολυκανδριώτης κορωνοϊός