Εξελίξεις με την υγεία του Γιάννη Πλακιωτάκη

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξελίξεις με την υγεία του Γιάννη Πλακιωτάκη

Εξελίξεις σημειώθηκαν με την υγεία του Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εδώ και 15 μέρες ακριβώς βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και συγκεκριμένα από τις 28 Νοεμβρίου ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης!

Σύμφωνα με τα τελευταία τεστ, είναι αρνητικός στον κορωνοϊό και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Ωστόσο η πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ οδήγησε σε λοίμωξη που αντιμετωπίζεται. Και παρά το γεγονός ότι πληροφορίες τον ήθελαν να λαμβάνει εξιτήριο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αυτό δεν κατέστη εφικτό.

O Λασιθιώτης βουλευτής και υπουργός είναι σε επαφή με τους συνεργάτες του.

Επεξεργασία: Εξελίξεις με την υγεία του Γιάννη Πλακιωτάκη

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης (Αθήνα, 10 Ιουλίου 1968) είναι Έλληνας πολιτικός και υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (23 Νοεμβρίου 2015 - 10 Ιανουαρίου 2016), υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (19 Σεπτεμβρίου 2007 - 7 Οκτωβρίου 2009) και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (10 Ιουνίου 2014 - 27 Ιανουαρίου 2015).

Κατάγεται από τη Σητεία και θείος του ήταν ο Μιχαήλ Χλουβεράκης, βουλευτής Λασιθίου με την Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου του Νικολάου Πλαστήρα και με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής του Σ.Α.Ο. Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη, από το 2014.

Το 1987 εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002 στο Δήμο Σητείας και το 2001 έγινε μέλος της επιτροπής Τουρισμού. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στο Νομό Λασιθίου με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές των ετών 2007, 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς και σε εκείνες του 2019.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ο Πλακιωτάκης κατήλθε ως υποψήφιος με τη ΝΔ, ηττήθηκε όμως από το Σταύρο Αρναουτάκη του ΠΑΣΟΚ, κατατασσόμενος στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,88% στον πρώτο γύρο.