Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Θετικό 13 μηνών μωρό - Βρίσκεται στο νοσοκομείο

Όλες οι πληροφορίες

Κορωνοϊός: Θετικό 13 μηνών μωρό - Βρίσκεται στο νοσοκομείο
Ενημέρωση 15.12.2020 20:37
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ένα μωρό 13 μηνών διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό και για αυτόν τον λόγο νοσηλεύεται από χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Ευτυχώς, το μωρό είναι καλά στην υγεία του καθώς είναι απύρετο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση σε ειδικό τμήμα της κλινικής COVID για παιδιά του Νοσοκομείου.

Θετικοί έχουν βρεθεί και οι γονείς του μωρού, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται η μητέρα του, η οποία επίσης είναι σε καλή κατάσταση ενώ θετική διαγνώσθηκε και μια πασίγνωστη παρουσιάστρια.

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ

Ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός, δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση του έχει χειροτερέψει αρκετά και έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ ενώ πριν κάποιο διάστημα είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορωνοϊό.

«Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

«Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

«Είναι μια αρρώστια που κρατά καιρό»

Ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε: «Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, αλλά κι εμείς… φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει».

«Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του Βασίλη τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ο Βασίλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του», τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή. Παράλληλα, δείτε εδώ τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν σήμερα στην χώρα μας!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Αρνητικός ο Γιώργος Πατούλης

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων

Share