Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Που "χτύπησε" ο εγκέλαδος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμός 4,6 βαθμών σημειώθηκε στην ανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο νομό Ιμπαράκι, βόρεια της πρωτεύουσας Τόκιο, σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτή, η οποία προσέθεσε ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών.

Σημειώνεται ότι το κεντρικό τμήμα της χώρας δοκιμάζεται από ισχυρές χιονοπτώσεις που έχουν αποκλείσει ολόκληρες κοινότητες. Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σεισμός ταρακούνησε και την Κρήτη, δείτε εδώ πόσα Ρίχτερ.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία -Αποκλείστηκαν κοινότητες, στο «σκοτάδι» περίπου 10.000 νοικοκυριά

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην κεντρική Ιαπωνία και στην βόρεια ακτή της χώρας έχουν προκαλέσει τον αποκλεισμό κοινοτήτων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 10.000 νοικοκυριών, ωθώντας την κυβέρνηση να συγκαλέσει εκτάκτως σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Βίντεο από τις ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να μετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση με τους αξιωματούχους των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.