Κορωνοϊός: Έχασε την μάχη η προϊσταμένη νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Λάρισας

Δύσκολες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Έχασε την μάχη η προϊσταμένη νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Λάρισας

Η προϊσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος της Ουρολογικής Κλινικής του ΓΝΛ, Αναστασία Παρασκευούδη έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό έπειτα από αρκετές επιπολές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, η 57χρονη νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η εκλιπούσα, που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε ηλικία 57 ετών, ήταν μητέρα ενός παιδιού και αδελφή της πρώην πολιτευτού και προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Θέκλας Παρασκευούδη.

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της στο νοσοκομείο Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου Larissapress, η 57χρονη είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και λίγες ημέρες αργότερα εισήχθη στο ΓΝΛ και στη ΜΕΘ, όπου έδωσε πολυήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι συνάδελφοί της και η διοίκηση του νοσοκομείου είναι συντετριμμένοι για τον χαμό της και όλοι μιλούν για μια επιστήμονα με εξαιρετική κατάρτιση, η οποία αφήνει πίσω της ένα σημαντικό έργο και την προσωπική της «σφραγίδα» στην κλινική που διηύθυνε επί χρόνια.

«Έκοψες την ψυχή μας στα δύο»
«Αδελφάκι μου αγαπημένο καλό ταξίδι και σου αξίζει μόνο δίπλα στους αγγέλους να είσαι!! (Ήσουν τόσο ευτυχισμένη στο τελευταίο μας ταξίδι στον μονάκριβό σου Θωμά στις Οινούσσες...) σε λατρεύω... έκοψες την ψυχή μας στα δύο» έγραψε πριν από λίγες ώρες στον λογαριασμό της στο facebook η αδελφή της εκλιπούσης, Θέκλα. Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας, Φλάβιο Κότι!

Αδελφακι μου αγαπημένο καλό ταξίδι..σε λατρεύω! έκοψες την ψυχή μας στα δύο!! είναι άδικο !! Από τέσσερις γίναμε τρεις...

Posted by Thekla Christos Paraskevoudi on Thursday, December 17, 2020

Κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονη γυναίκα - Δίπλα της διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της

Τραγικές στιγμές συνεχίζει να βιώνει η χώρα μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μία άτυχη 69χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ δίπλα της βρισκόταν διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της.

Μπορεί τα κρούσματα να μειώνονται σταδιακά - δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ - ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι υψηλός την ίδια στιγμή που καθημερινά φεύγουν από την ζωή δεκάδες συμπολίτες μας.

Ο Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ ενώ περιέγραψε και μία τραγική οικογενειακή ιστορία.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», εξήγησε ο κύριος Καπραβέλος.κορωνοϊός ΜΕΘ

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.

Τέλος στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως το άνοιγμα των εκκλησιών θα ήταν μία λάθος κίνηση αυτή την εποχή, ενώ ήταν αντίθετος και στο άνοιγμα των σχολείων, με τον ίδιο να αναφέρει πως: «Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν».