Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Χωρίς κάλαντα και με απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του

Νίκος Χαρδαλιάς: Χωρίς κάλαντα και με απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα
Ενημέρωση 22.12.2020 18:30
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από την ενημέρωση που έκανε σήμερα το απόγευμα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα ισχύσει για τις ημέρες των γιορτών, τονίζοντας πως δεν επιτρέπονται τα κάλαντα, ενώ την ίδια στιγμή η κυκλοφορία θα είναι απαγορευμένη από τις 10.00 μ.μ μέχρι τις 5.00 π.μ.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Οπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις ».

Νίκος Χαρδαλιάς μέτρα Χριστουγέννων

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Η επιδημία στην Ευρώπη παραμένει σταθερή και ο ρυθμός διαγνώσεων υποχωρεί σταδιακά. Στην Ελλάδα μειώνεται η πίεση αλλά στις ΜΕΘ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμμένη. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παραμένεις τρεις φορές υψηλότερο από την Αττική. Μεγάλη πίεση έρχεται και η Δυτική Αττική και η Κοζάνη. Η επιδημία απομακλικώνεται δύσκολα και αργά.

Για αυτό και δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια θα πρέπει να είναι η ίδια για να δημιουργηθεί η κοινωνική φούσκα. Το νέο στέλεχος φαίνεται ότι έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα. Δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό μας», ενώ λίγο πριν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 853 κρούσματα.

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων

Μήνυμα με τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια.

Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Επίσης, έκανε σαφές πως, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με τον Πέτσα;

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξουν νέες εξάρσεις και εστίες κορωνοϊού, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και πάλι. «Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις περιοχές που δεν εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και την σταδιακή άρση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τι έχει δηλώσει ωστόσο για το εμβόλιο;

Να σημειώσουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 526 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη.

Share