Κορωνοϊός: Προειδοποιεί ο Σύψας - «Μας προβληματίζει ο συνωστισμός στους δρόμους γιατί...»

Όσα ανέφερε στον αέρα του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Προειδοποιεί ο Σύψας - «Μας προβληματίζει ο συνωστισμός στους δρόμους γιατί...»

Ο Νίκος Σύψας μίλησε στο MEGA, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις εικόνες συνωστισμού που επικρατούν στους δρόμους εν μέσω γιορτών, λέγοντας πως πρόκειται για φαινόμενο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους καθώς όπως είπε είναι εικόνες που είδαμε και στο Λονδίνο νωρίτερα και τελικά οδήγησαν σε σκληρό lockdown.

«Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη», δήλωσε και συνέχισε: «Το πιο σωστό για να μην έχουμε διασπορά είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που μένουμε στο ίδιο σπίτι. Μην μπλέκουμε με αριθμούς».

Για το άνοιγμα των σχολείων με πιθανή ημερομηνία την 8η Ιανουαρίου, υπογράμμισε πως είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σήμερα σίγουρος και πως πρόκειται για μια απόφαση, η οποία θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες μέρες πριν. Στο μεταξύ, δείτε εδώ ποιοι επιτρέπεται να μετακινηθούν μετά τις 22:00 στις γιορτές!

«Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό. Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κάθε παρενέργεια του εμβολίου καταγράφεται» δήλωσε ο Νίκος Σύψας αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως σταδιακά το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία.

Αυτά είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 937 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, 62 νεκρούς και 495 διασωληνωμένους συνολικά.

Από τα νέα κρούσματα, 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1776 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.