Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνια

Σας αφορά

Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνια
Ενημέρωση 24.12.2020 16:06
Από Ελένη Ζουγανέλη

Πως θα λειτουργήσουν φέτος τα καταστήματα, την ημέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων εν μέσω lockdown; Θα είναι ανοιχτά ή κλειστά;

«Δεν υπάρχει φέτος αυτό που λέμε “εορταστικό ωράριο”. Υπάρχει αυτό το εύρος που μπορούν τα καταστήματα να εξυπηρετήσουν με τη μέθοδο του click away, δηλαδή τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες», εξηγεί στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα που «δουλεύουν» το click away μπορούν προαιρετικά να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00. Τα εμπορικά καταστήματα, όπως και τα σούπερ μάρκετ, θα έχουν τη δυνατότητα ωστόσο να ανοίξουν -αποκλειστικά για παραλαβές παραγγελιών- και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

«Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, καθαρά λόγω του εορταστικού πλαισίου» τονίζει ο κ. Καφούνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, «οι επίσημες αργίες δεν θα αλλάξουν φέτος. Δηλαδή, τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα είναι κλειστά». Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ;

καταστήματα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια ωράρια

Κορωνοϊός: Ψώνια με Click Away - Τα 3 βήματα για να καταλάβετε πως γίνεται

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Το «click away» προβλέπει τα εξής, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη:

  • Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά
    διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Πότε ωστόσο θα βγουν οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου;

Ο ΓΓ Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Αρνητικό ρεκόρ στα εβδομαδιαία κρούσματα

Κορωνοϊός: Νεκρός 32χρονος - Συναγερμός σε καταυλισμό Ρομά

Share