Κορωνοϊό: Θετικοί δύο ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι

Σε καραντίνα οι Κάιλ Γουόκερ και Γκαμπριέλ Ζεσούς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊό: Θετικοί δύο ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι

Δύο ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μπήκαν σε καραντίνα για τις επόμενες δέκα μέρες.

Ο λόγος για τον Κάιλ Γουόκερ και Γκαμπριέλ Ζεσούς. Το πλήγμα θα είναι σίγουρα μεγάλο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που θα στερηθεί των υπηρεσιών των δύο παικτών στο φορτωμένο πρόγραμμα των εορτών, και συγκεκριμένα στα παιχνίδια απέναντι σε Νιούκαστλ, Έβερτον και Τσέλσι.

Αν όλα πάνε καλά για Γουόκερ και Ζεσούς, πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής τους είναι στο ματς του Carabao Cup κόντρα στην συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα ημιτελικά του θεσμού στις 6 Ιανουαρίο του νέου έτους.

Οι τέσσερις θετικοί ανήκουν στον μεγάλο αριθμό των 39.036 κρουσμάτων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων, που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο ημερησίων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.188.587. Από κορωνοϊό, έχασε δυστυχώς την ζωή του, και ο Μητρόπολης Φλωρίνης Δημοσθένης.

Κορωνοϊός: Αύριο στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Ξεκίνησε από το Βέλγιο η αποστολή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να έχουν φτάσει στους προορισμούς τους στις 27 Δεκεμβρίου.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ενωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σχέδιο "Ελευθερία":

Κορωνοϊός εμβόλιο

Μόλις οι δόσεις των εμβολίων φτάσουν στην Ελλάδα, θα τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία», το οποίο έχει στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης με τα οφέλη να είναι ατομικά και συλλογικά. Ο έλεγχος των κριτηρίων για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό θα γίνεται είτε με αποστολή μηνύματος από τους πολίττες στο 13034, είτε με εισαγωγή του ΑΜΚΑ στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Ο εφοδιασμός των κρατών-μελών της ΕΕ θα γίνει αναλογικά με τον πληθυσμό τους, με βάση τις συμφωνίες προαγοράς που συνήψε κεντρικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες-παραγωγούς των εμβολίων. Έτσι, επιταχύνεται η διαδικασία προμήθειας των εμβολίων, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και αποτρέπεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών για την απόκτησή τους μέσω διμερών συμφωνιών.

Κατά τις πρώτες παραλαβές σκευασμάτων από τις Παραγωγούς Εταιρείες, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι περιορισμένες σε αριθμό, σύμφωνα με την κατανομή μεταξύ των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προδιαγραφεί από αυτή βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Να σημειώσουμε πως εμβόλιο θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας.