Πρωτοχρονιά 2020: Η πιο περίεργη των τελευταίων ετών

Παρόλα αυτά σας ευχόμαστε μια νέα καλύτερη χρονιά!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πρωτοχρονιά 2020: Η πιο περίεργη των τελευταίων ετών

Η πιο περίεργη Πρωτοχρονιά είναι η φετινή του 2020, μόνο λίγα λεπτά μας απομένουν από τα φύγει ο παλιός ο χρόνος και να έρθει το 2021.

Η 31η Δεκεμβρίου 2020 ήταν η πιο περίεργη και παράξενη για τη χώρα μας και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Η Αθήνα μοιάζει με έρημη πόλη και το μόνο που μένει να θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών είναι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. Οι δρόμοι είναι άδειοι ενώ κυκλοφορούν μόνο όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την εργασία τους.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια ενώ από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα». Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε αντίστοιχη πρακτική και τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

Σημειώνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπισούν όσους επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιήσουν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00. Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης.

Περισσότεροι απο 4.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό απο αυτό των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00. Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν. Ένα άλλο κομμάτι αφορά στις κρυφές χαρτοπαικτικές λέσχες που κάποιοι θα στησουν καθώς το έθιμο της χαρτοπαιξίας είναι διαδεδομένο το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Στον πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» περιλαμβάνονται ακόμη το ανώτατο όριο 9 ατόμων και από 2 οικογένειες μόνο για το εορταστικό τραπέζι, όπως και η αποστολή γραπτού μηνύματος (sms) στο 13033 με τον κωδικό 6, τόσο για την άφιξη, όσο και για την αποχώρηση από το ρεβεγιόν.

Φωτογραφίες από την Έρημη Αθήνα την πρωτοχρονιά του 2020

αθηνα πρωτοχρονια
αθηνα πρωτοχρονια

Εμείς μέσα από την καρδιά μας σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ένα χαρούμενο 2021!