Αθήνα: Υποδέχθηκε το 2021 με μία φαντασμαγορική γιορτή

Το υπέροχο θέαμα που στήθηκε στο κέντρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αθήνα: Υποδέχθηκε το 2021 με μία φαντασμαγορική γιορτή

Ο Κώστας Μπακογιάννης άλλαξε το χρόνο στο κέντρο της Αθήνας και έστησε μία πραγματική φαντασμαγορική γιορτή για να υποδεχθεί με τον τρόπο που του αξίζει, το 2021, μία χρονιά γεμάτη ελπίδες για το τέλος της πανδημίας που έχει σαρώσει τον πλανήτη.

Μπορεί φέτος να μην είχε τη δυνατότητα να φέρει κόσμο στο κέντρο, όπως είχε γίνει πέρυσι στο απίστευτο πάρτι στο Σύνταγμα, ωστόσο ο Δήμος Αθηναίων βρήκε και πάλι τον τρόπο να ξεχωρίσει.

Όπου κι αν βρισκόμασταν, στο σπίτι, στη δουλειά, πλάι στους αγαπημένους μας ή χιλιόμετρα μακριά τους, συντονιστήκαμε στην ΕΡΤ1 και στην ψηφιακή πλατφόρμα του ertflix.gr για να παρακολουθήσουμε ένα ξεχωριστό, ένα ατμοσφαιρικό θέαμα, αφιερωμένο στο «μαζί» και ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης είχε μιλήσει για τους εορτασμούς στο κέντρο, σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι τόσο εντυπωσιακό.

Δήμος Αθηναίων πρωτοχρονιά

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό show, video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που αγκάλιασαν τον αττικό ουρανό, για να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε οθόνη, δίπλα σε κάθε στολισμένο δέντρο, για να γεμίσουν τις καρδιές μας με φως και ζεστασιά.

Με δύο αγαπημένους και ιδιαίτερα ταλαντούχους ηθοποιούς, την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, μετρήσαμε αντίστροφα για να καλωσορίσουμε το 2021.

Όλα αυτά με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων και χωρίς την παρουσία κοινού.

Πόσο κόστισε ο στολισμός στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Αναφερόμενος στον στολισμό της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο να απλωθούν τα φώτα σε όλη την πόλη, καθώς φέτος για πρώτη φορά θα στολιστούν δέντρα σε 27 πλατείες της Αθήνας», ενώ σχετικά με το κόστος του στολισμού σημείωσε ότι «έγινε διαγωνισμός μέσα από τον οποίο εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, περίπου 500.000 ευρώ, για τα φωτάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης» καταλήγοντας πως «ο φωτισμός της πόλης θα αποτελέσει και προίκα της πόλης για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλε είπε ότι «ο στολισμός και η συντήρηση γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, γι’ αυτό και το συνολικό κόστος έφτασε τις 900.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει και την επόμενη χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα μπορεί όλο αυτό το διάστημα να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης για φωτισμό και αποκατάσταση βλαβών, κάτι που ήταν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε πως είναι ένα έργο που εξελίσσεται σε δύο φάσεις και όπως εξήγησε, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων και μάλιστα αυτή που διδάσκεται στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

«Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε βάσει μια μελέτης του ΕΜΠ, η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκε, καθώς η κυκλοφορία έχει εξομαλυνθεί. Στον Μεγάλο Περίπατο δεν ανήκει μόνο η Πανεπιστημίου, αλλά και η Ερμού, η πλατεία Συντάγματος και η Βασιλίσσης Όλγας. Στη δεύτερη φάση του έργου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ο Μεγάλος Περίπατος θα βρει την περπατησιά του», είπε.