Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θετικό στον κορωνοϊό ένα βρέφος 9 μηνών στην Πάτρα

Κόλλησε από τους γονείς του που ήταν ήδη θετικοί

Θετικό στον κορωνοϊό ένα βρέφος 9 μηνών στην Πάτρα
Ενημέρωση 09.01.2021 14:23
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ανησυχία έχει σκορπιστεί στην Πάτρα μετά τον εντοπισμό ενός βρέφους εννέα μηνών που διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το μωρό νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση του είναι καλή και ενδέχεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόλλησε από τους γονείς του οι οποίοι βρέθηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό.

Στην αρχή επικράτησε ανησυχία για την υγεία του, ωστόσο το βρέφος, το οποίο έτυχε ιδιαίτερης φροντίδας από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, ανταπεξήλθε και αναμένεται να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη μωρό γεννήθηκε θετικό στον ιό καθώς η μητέρα του νοσούσε ήδη.

Μητσοτάκης: «Θα γίνονται 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα σε μια σύσκεψη για τον κορωνοϊό και ενημέρωσε πως θα γίνονται 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και στη συνέχεια ταχύτητα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη σύσκεψη για τον COVID-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα».

Δυνατότητα 8.000 εμβολιασμών ημερησίως

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω.

Επενδύουμε όπως είπα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Είναι μία διαδικασία -θέλω να το τονίσω- η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Υπουργείο Υγείας: Καμία ματαίωση εμβολιασμών - Θα γίνουν κανονικά στους υγειονομικούς

Lockdown - σχολεία: Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Share