Θρίλερ στην Ρωσία: Νεκροί τρεις άνθρωποι από χιονοστιβάδα που έθαψε χιονοδρομικό κέντρο

Σκέτη τραγωδία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρίλερ στην Ρωσία: Νεκροί τρεις άνθρωποι από χιονοστιβάδα που έθαψε χιονοδρομικό κέντρο

Θρίλερ επικρατεί στην Ρωσία μετά την σοκαριστική είδηση που αφορά τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα που έπληξε ένα χιονοδρομικό κέντρο στο Νορίλσκ της Ρωσίας, στον Αρκτικό Κύκλο, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Επειγουσών Καταστάσεων της Ρωσίας, οι διασώστες ανέσυραν νεκρούς δύο ενήλικες, έναν άνδρα 45 ετών, μια 38χρονη γυναίκα και ένα παιδί. Ένας 14χρονος βρέθηκε ζωντανός και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, με κρυοπαγήματα.

Διασωστες εθελοντές υπό αντίξοες συνθήκες στη Ρωσία

Σε βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, διασώστες και εθελοντές αγωνίζονται όλη τη νύχτα υπό αντίξοες συνθήκες και ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να φτάσουν στα κτίρια που θάφτηκαν κάτω από τόνους χιόνι και πάγο.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα σε αυτήν την απομονωμένη πόλη των 180.000 κατοίκων. Μεταξύ άλλων θέλει να διαπιστώσει αν τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας από τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων. Προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί σε ποιον ανήκαν τα τέσσερα κτίρια που θάφτηκαν στο χιόνι.

Η χιονοστιβάδα κάλυψε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, φέρεται να δήλωσε η διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου Γκόρα Οντελνάγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Τραγωδία επικρατεί και στην Αίγυπτο με την πυρκαγιά σε νοσοκομείο όπου 7 ασθενείς με κορωνοϊό κατέληξαν νεκροί.

Και στο Ιράν 8 ορειβάτες κατέληξαν νεκροί και 12 αγνοούμενοι λόγω έντονης χιονοθύελλας

Μια απίστευτη τραγωδία διαδραματίστηκε στο Ιράν καθώς εξαιτίας μιας σφοδρής χιονοθύελλας κατέληξαν νεκροί 8 ορειβάτες και 12 ακόμα αγνοούνται.

Το συμβάν έγινε σε μια οροσειρά στα βόρεια της Τεχεράνης, μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα και τις χιονοστιβάδες που έπληξαν την περιοχή, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Πολλοί ορειβάτες παραμένουν αγνοούμενοι από την Παρασκευή, όταν αναφέρθηκαν οι πρώτοι δύο θάνατοι. Ο αριθμός των αγνοούμενων αυξάνεται σταδιακά, καθώς οι οικογένειές τους, ανησυχώντας για τους δικούς τους ανθρώπους, επικοινωνούν η μία μετά την άλλη με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αγνοούμενοι ενδέχεται να είναι έως και 12.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχε και ένα ελικόπτερο, διακόπηκε αφού έπεσε το σκοτάδι και θα ξαναρχίσει αύριο Κυριακή.

Η Τεχεράνη βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Αλμπόρζ, όπου υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα. Λόγω της χιονόπτωσης και των ανέμων σε πολλές περιοχές της χώρας, έχουν κλείσει πολλοί οδικοί άξονες.

Παράλληλα, το λιμενικό ερευνά για τον εντοπισμό επτά ναυτικών, μελών ενός ιρανικού σκάφους το οποίο βυθίστηκε την Παρασκευή στον Κόλπο, εν μέσω θαλασσοταραχής.

"Προσπαθούμε να βρούμε τους αγνοούμενους κινητοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις. Ενημερώσαμε τα παραπλέοντα σκάφη και τα κέντρα θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης του Ομάν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Πακιστάν", είπε στο πρακτορείο Isna ο Εσμαΐλ Μακιζαντέχ, ο αναπληρωτής διευθυντής του λιμενικού του Ιράν.