Έκτακτο δελτίο καιρού: Ακραία καιρικά φαινόμενα από απόψε

Δώστε μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ακραία καιρικά φαινόμενα από απόψε

Μόλις πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε ένα νέο έκτακτο δελτίο καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να παρατηρηθούν από απόψε στη χώρα μας, σημαίνοντας συναγερμό για συγκεκριμένες περιοχές.

Έως το βράδυ, κατά τόπους ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτείνεται από τη Σαμοθράκη έως τη Χίο και ενδεχομένως τη Σάμο και την Ικαρία.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Τετάρτη, καθώς επίσης μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια, στα δυτικά και στη Δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ για χιόνια μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος.

κακοκαιρία 12/1

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από – 2 έως 8 βαθμούς (η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου), στην υπόλοιπη Μακεδονία από 1 έως 10, στη Θράκη από 1 έως 8, στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 11, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 5 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 14, στις Κυκλάδες από 8 έως 15 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να αναφέρει, ότι τα φαινόμενα θα είναι σφοδρά και τα χιόνια θα βρεθούν μέχρι και στα νησιά, ενώ το κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι τσουχτερό.

Ο ίδιος επεσήμανε στην ΕΡΤ, ότι η αισθητή πτώση του υδραργύρου ξεκινά από την Τετάρτη (13/1), με τα χιόνια να πέφτουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνεύσουν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Πέμπτη (14/1) θα υπάρξει νέος γύρος βροχών και χιονοπτώσεων, που θα φτάσουν μέχρι και σε πολύ πεδινά τμήματα, ενδεχομένως και στα νησιά του Αιγαίου.