Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης

Θλίψη...

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης, την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλο ταξίδι» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Νωρίτερα σήμερα έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Λογαράς.

πεθανε ηθοποιος

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Τσολακάκη

Πρόσωπο γνωστό μέσα απ τις ταινίες του Ελληνικού κιν/φου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ''Τέρμα τα δίφραγκα'' (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]

Θλίψη - Πέθανε ο ηθοποιός Νικόλας Ραπτάκης

Θλίψη επικρατεί τις τελευταίες ώρες, στον κόσμο των τεχνών, καθώς την τελευταία του ανάσα άφησε ο ηθοποιός Παναγιώτης Ραπτάκης.

Τον θάνατο γνωστοποίησε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στo Facebook, ο συνάδελφός του Σπύρος Μπιμπίλας, τον οποίο πρόσφατα είδαμε στο Καφέ της Χαράς.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για το θάνατο του Νικόλα Ραπτάκη

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός ,σεμνός και εργατικός συνάδελφος ο Παναγιώτης Ραπτάκης που δούλεψε με αυταπάρνηση στα δημοτικά θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ, καλός οικογενειάρχης και σύζυγος τη σεμνής συναδέλφου μας Σταυρούλα Σπυρίδωνος που τη συλλυπούμεθα με όλη μας την καρδιά» τονίζει ο ηθοποιός.

Παράλληλα στη δημοσίευσή του ασκεί κριτική και προς την εκκλησία καθώς όπως τονίζει υπάρχει «άρνηση της τοπικής εκκλησίας της πατρίδας του να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία όπως θα ήθελε ο εκλιπών, γιατί έχει ταυτόχρονα ζητήσει να αποτεφρωθεί» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο: «Είναι απαράδεκτο και δείχνει σε τι μαύρα σκοτάδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εκκλησία μας» ζητώντας της ταυτόχρονα να πάρει επίσημα θέση «πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό και ανθρώπινο πρόβλημα, όπως επίσης να πάρει θέση και η επίσημη Πολιτεία».

«Ο κάθε ελεύθερος Άνθρωπος έχει δικαίωμα στη σύγχρονη κοινωνία να επιλέγει τη θρησκεία του και τον τρόπο που θα εξαϋλωθεί το φθαρτό σώμα του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη» καταλήγει ο Σπύρος Μπιμπίλας.