Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 671 κρούσματα κορωνοϊού και 25 ακόμη νεκρούς. Δείτε παρακάτω τον χάρτη με την γεωγραφική κατανομή του ιού.

Παραμένει υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που η Θεσσαλονίκη δείχνει να παρουσιάζει αποκλιμάκωση της διάδοσης του ιού.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 671 κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και αύξηση των διασωληνωμένων με 340 ασθενείς σε ΜΕΘ Covid και 25 ακόμη νεκρούς από την πανδημία.

Για μια ακόμη ημέρα, τα περισσότερα κρούσματα στην περιφέρεια της Αττική καταγράφονται στον κεντρικό τομέα Αθηνών, όπου διαπιστώθηκαν 62 νέες μολύνσεις. Συνολικά, η περιφέρεια καταγράφει 271 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη πάλι, ο αριθμός παραμένει διψήφιος για μια ακόμη ημέρα, με τις νέες διαγνώσεις κορωνοϊού να ανέρχονται σε 69. Την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 362 νέα κρούσματα στην Αττική και 99 στη Θεσσαλονίκη.

Η Κοζάνη καταγράφει σήμερα 22 νέες μολύνσεις, παρά το γεγονός πως στον ΕΟΔΥ σημειώνουν πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις περασμένες ημέρες και δεν είχαν προστεθεί στην επιδημιολογική εικόνα της περιφέρειας.

Τέλος, 19 κρούσματα καταγράφει η Βοιωτία και 12 η Λέσβος, περιφέρειες που τέθηκαν το τελευταίο διάστημα σε πιο αυστηρό lockdown, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των άνω των 85 ετών

Ένα ακόμη βήμα πραγματοποιήθηκε για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού της Ελλάδας έναντι του κορωνοϊού, αφού λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (11/1) άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, με άπαντες να οφείλουν να γνωρίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Περίπου 100.000, από τους 520.000 που είναι το σύνολο αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπολογίζεται να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του τρέχοντος μήνα... διαβάστε τη συνέχεια για τα εμβόλια κορωνοϊού στο Athensmagazine.gr