Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γεωργιάδης: Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ωστόσο, για την εστίαση τα πράγματα είναι δύσκολα

Γεωργιάδης: Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Ενημέρωση 15.01.2021 11:16
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για την άρση του Lockdown όπου αυτό είναι εφικτό. Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Στην πρώτη γραμμή των μαγαζιών που αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» για να ανεβάσουν ρολά, είναι τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και χρυσοχοΐας, αλλά και αυτά που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κλπ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε κατηγορηματικά ότι σε όλα τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αποφυγή συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα. «Θα υπάρχει τρόπος ελέγχου της ροής της κυκλοφορίας, ένας τρόπος περιορισμού που θα μας επιτρέψει πόσοι θα είναι ταυτόχρονα στους δρόμου», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. Τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν για να πάμε βόλτα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά παρατήρησε ότι στο ενδεχόμενο άνοιγμα δεν θα υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί μεταξύ δήμων. Ενώ αυτές είναι οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Ερωτηθείς για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, αν και για πολλοστή φορά παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, άφησε να εννοηθεί ότι θα ανοίξουν κι αυτά από την προσεχή Δευτέρα.

Σε ότι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα, ενώ όπως είπε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν απασχολήσει πολύ και τον ίδιο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανοίξουν στην παρούσα φάση.

Για τα βιβλιοπωλεία είπε ότι είναι και προσωπική του πρόταση να ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα, ενώ εφόσον ανοίξει το κομμάτι της αγοράς που αναμένεται, είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

άρση lockdown

Η εστίαση βρίσκεται στη χειρότερη θέση

Για την εστίαση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης σύμφωνα με τους ειδικούς και δε μπορεί κατά συνέπεια να ανοίξει στην παρούσα φάση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τα κέντρα αισθητικής, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως θα ανοίξουν σε πιο «κοντινή ταχύτητα».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης, αν και παρέπεμψε για ακόμη μια φορά στις εισηγήσεις των ειδικών, είπε ότι σε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι καταστήματα που δε θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο του click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Παράταση του σκληρού lockdown στις Κοινότητες Κέλλης και Παλαίκαστρου

Κορωνοϊός - lockdown: Πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα

Share