Νέες αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη: "Ήξερα για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου"

«Και άλλες κοπέλες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον εφιάλτη»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέες αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη:

Σε νέες σοκαριστικές καταγγελίες προβαίνει ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, αναφορικά την υπόθεση των αποκαλύψεων της Σοφίας Μπεκατώρου για κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Πρόκειται για νέα τοποθέτηση του κ. Κακλαμανάκη ο οποίος χθες είχε αποκαλύψει πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν».

Το πρωί της Δευτέρας ο Ολυμπιονίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως η περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι μεμονωμένη και πως «και άλλες κοπέλες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον εφιάλτη». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης «αν κάποιος ψάξει τα πάντα στην Ομοσπονδία θα βρει πολλά περισσότερα, περισσότερα κι απ’ όσα γνωρίζουν οι αθλητές».

Στην συνέχεια ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε γνώση για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς του το είχε αποκαλύψει η ίδια, λίγο μετά την παρέμβασή του στην Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2019. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης κάλεσε τους αθλητές να είναι ενωμένοι απέναντι στην βία που ασκείται, και εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Οι αποκαλύψεις του Κακλαμανάκη

Παραιτήθηκε από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ο πρόεδρος του ΙΟΠ

Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας παραιτήθηκε εγγράφως σήμερα και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου, ακριβώς όπως είχε ήδη πράξει από χτες ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του ΙΟΠ και υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας στις προσεχείς αρχαιρεσίες).

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. Ενώ στο πλευρό της Σοφίας τάχθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» έγραψε ο Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραίτηση από τα καθήκοντά του, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΟ, έχει υποβάλλει και ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χτες το απόγευμα, σε συνεδρίαση του ΔΣ, ζητήθηκε και ελήφθη η παραίτηση του αντιπροέδρου, Αριστείδη Αδαμόπουλου, ο οποίος είναι ο καταγγελλόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική βία εναντίον της».