Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά την Κυριακή (24/1)

Με αυτό το ωράριο θα λειτουργήσουν

Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά την Κυριακή (24/1)
Ενημέρωση 22.01.2021 11:58
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ανοιχτά πρόκειται να είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα αυτή την Κυριακή (24/1) μετά από σχετική απόφαση που εξέδωσε η κυβέρνηση. Η λειτουργία τους βέβαια θα είναι προαιρετική, και το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά κέντρα.

Τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν από τις 11. Υπενθυμίζεται πως τις καθημερινές, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7:00 έως και τις 20:00, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα. Οι μετακινήσεις για αγορές γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση εγγράφου.

Σούπερ Μάρκετ ωράριο Κυριακή (24/1)

Οι καταναλωτές έχουν δύο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους - δείτε εδώ τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Τα προϊόντα που επέστρεψαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ έφερε το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου. Η σχετική ΚΥΑ προέβλεπε 11 κατηγορίες προϊόντων τα οποία απαγορευόταν να πουληθούν από τα σούπερ μάρκετ και εν γένει τα καταστήματα τροφίμων.

Από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να πωλούν εκ νέου αυτά τα προϊόντα.

 • 1) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,
 • 2) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,
 • 3) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,
 • 4) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη ύπνου και εμπόριο κουβερτών, κλινοσκεπασμάτων, παπλωμάτων υπήρχε ήδη εξαίρεση
 • 5) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,
 • 6) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (σ.σ. για βύσματα, πρίζες, συσκευές προστασίας ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα και ηλεκτρικές κουβέρτες ισχύε ήδη εξαίρεση)
 • 7) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,
 • 7) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,
 • 8) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 9) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για καλσόν, παλτά, ημίπαλτα, κάπες, άνορα, αδιάβροχα, αντιανεμικά, ομπρέλες και παρόμοια είδη υπήρχε ήδη εξαίρεση)
 • 10) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη υποδηματοποιίας υπήρχε ήδη εξαίρεση)

Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

Σούπερ Μάρκετ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Τρέξτε να προλάβετε! Αυτά είναι τα νέα προϊόντα που έβαλαν στα ράφια

Κίνηση "φωτιά" από τα σούπερ μάρκετ Lidl - Ρίγη συγκίνησης

Share