Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζινεντίν Ζιντάν

Μπήκε αμέσως σε καραντίνα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζινεντίν Ζιντάν

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με την «Βασίλισσα» να προχωρά σε επίσημη ανακοίνωση

Βάσει πρωτοκόλλου, ο 48χρονος τεχνικός θα μείνει σε απομονωση για δυο εβδομάδες και ο βοηθός του, Νταβίντ Μπετόνι θα αναλάβει τα καθήκοντά του μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στα γήπεδα.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζινεντίν Ζιντάν

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τον μεταλλαγμένο ιό!

Λίγα λόγια για τον Ζινεντίν Γιαζίντ Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Γιαζίντ Ζιντάν (γαλλικά: Zinédine Yazid Zidane, γεννήθηκε 23 Ιουνίου 1972), συχνά αποκαλούμενος και με το προσωνύμιο Ζιζού, είναι Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με καταγωγή από την Αλγερία.

Αγωνιζόταν ως μέσος και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έχει κατακτήσει εθνικά πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης, διεθνείς τίτλους με την Εθνική Γαλλίας με κορυφαία στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και πολλά ατομικά βραβεία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 διετέλεσε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε τρεις τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ. Επέστρεψε εκ νέου στο σύλλογο τον Μάρτιο του 2019.

Ο Ζιντάν γεννήθηκε στη Μασσαλία της Νότιας Γαλλίας. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από περιοχή βερβερίνων της Αλγερίας το 1953, πριν την έναρξη του πολέμου της χώρας με τη Γαλλία.

Στην ηλικία των δέκα ετών, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα με την επωνυμία Σεντ-Ενρί (US Saint-Henri).

Μετά από ενάμισι χρόνο εντάχθηκε στο SO Septèmes-les-Vallons, όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 14 ετών, οπότε επιλέχθηκε να παρακολουθήσει ένα τριήμερο εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Κέντρο Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής στο Αιξ-Αν-Προβάνς , ένα από τα πολλά ποδοσφαιρική ιδρύματα που διαχειρίζεται η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ήταν εκεί όπου εντοπίστηκε από παλαιό παίκτη της ομάδας των Καννών και προωθήθηκε στο σύλλογο