Lockdown: Απίστευτος συνωστισμός στην Ερμού - Καμία απόσταση στις ουρές

Σκηνές χάους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Lockdown: Απίστευτος συνωστισμός στην Ερμού - Καμία απόσταση στις ουρές

Από έναν απίστευτο συνωστισμό και σκηνές χάους χαρακτηρίζεται σήμερα η Ερμού, με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στα μαγαζιά δίχως αύριο και φυσικά χωρίς να συνειδητοποιεί τα μέτρα και τις αποστάσεις που επιβάλλει το lockdown.

Χιλιάδες κόσμου πήγαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να κάνουν την βόλτα τους, συνδυάζοντάς την με την έρευνα αγοράς, λόγω και των χειμερινών εκπτώσεων στα καταστήματα.

χαμός στην Ερμού lockdown

Ο κόσμος είναι αυξημένος κατα μήκος όλης της Ερμού, σε σύγκριση πάντα τις προηγούμενες μέρες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τους απείθαρχους πολίτες, όταν εκείνοι... ξεχνιούνται και συνωστίζονται έξω από τα μαγαζιά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους για τα απαραίτητα έγγραφα και sms των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο βάρος του συνωστισμού υπάρχει στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, καθώς και στα επώνυμα μαγαζιά. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χθεσινά κρούσματα της χώρας μας άγγιξαν τα 585!

Lockdown συνωστισμός στην Ερμού

Παρ' όλα αυτά ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει τις αποστάσεις, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα με μάσκα, αντισηπτικά και μερικές φορές γάντια. Οι εικόνες, ωστόσο, από τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, δεν παύουν να είναι εξόχως ανησυχητικές και να δικαιώνουν, εν πολλοίς, την ανησυχία των ειδικών για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Κορωνοϊός - Νίκος Σύψας: Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος - Δεν αποκλείεται τρίτο κύμα

Την αγωνία του για την Αττική και συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κορωνοϊό μετέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής», είπε χαρακτηριστικά. Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή τόνισε ο ίδιος και ανέφερε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι είναι εδώ ο ιός και ότι δεν αποκλείεται τρίτο κύμα, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων- λυκείων που πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σήμερα υπογράμμισε πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Την ώρα που έγινε γνωστό, πως ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόκειται να ανακοινώσει παράταση του lockdown.