Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα σε γηροκομείο της Μαγνησίας

Σήμανε συναγερμός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα σε γηροκομείο της Μαγνησίας

Ανησυχία έχει σκορπίσει ο εντοπισμός 33 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο της Μαγνησίας, τόσο σε ηλικιωμένους όσο και στο προσωπικό του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ert.gr, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έπειτα από την εμφάνιση δύο κρουσμάτων του ιού, ο ΕΟΔΥ ήρθε να προσθέσει ότι τα αποτελέσματα έδειξαν πολύ μεγάλη διασπορά.

Συνολικά 33 ηλικιωμένοι και υπάλληλοι του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, με τα 28 να εντοπίζονται σε τρόφιμους του γηροκομείου. Μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής.

Οι δυο πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ακόμη επτά ηλικιωμένοι.

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Επίσης στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το «Αχιλλοπούλειο».

Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χθεσινά κρούσματα που σημείωσε χθες η χώρα μας άγγιξαν τα 605!

Κορωνοϊός  33 κρούσματα σε γηροκομείο της Μαγνησίας

Κορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα η Κολχικίνη

Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό, έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με Covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης».

Κορωνοϊός Κολχικίνη

Στη χώρα μας η κολχικίνη θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, άνω των 60 ετών, που έχουν θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, σε ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η καναδική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι αλλάζουν τα όρια των επιβατών στα ταξί και ΙΧ!