Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων
Ενημέρωση 24.01.2021 18:23
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα στην χώρα μας 334 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ποιες περιοχές σημείωσαν ωστόσο τα περισσότερα;

Με βραδείς ρυθμούς η αποκλιμάκωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αττική, όπου για μια ακόμη ημέρα καταγράφονται σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις από όσες εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από τα 334 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, 162 εντοπίζονται στην Αττική, με 49 διαγνώσεις να αφορούν τον βόρειο τομέα και 42 το κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη δείχνει σημάδια υποχώρησης της επιδημίας, καθώς σήμερα καταγράφονται μόλις 26 κρούσματα κορωνοϊού. Άλλωστε, στα ίδια επίπεδα παρέμενε το ιικό φορτίο στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, όπως ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η σύγκριση των αναλύσεων από τα δείγματα της 13ης, 15ης και 18ης Ιανουαρίου, με τις αντίστοιχες προηγούμενες αναλύσεις της 6ης, 8ης και 11ης Ιανουαρίου, δείχνει πως η συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα αστικά υγρά απόβλητα παραμένει ουσιαστικά σταθερή από τις αρχές του έτους, παρουσιάζοντας στο διάστημα αυτό οριακές αυξομειώσεις.

Κορωνοϊός χάρτης κρουσμάτων

11 εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Πέραν των εγχώριων, 7 κρούσματα είναι εισαγόμενα, ενώ 4 ακόμη εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στις υπόλοιπες περιφέρειες, εντοπίζουμε 10 κρούσματα σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα, 11 στη Λάρισα και 12 στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας. Στις υπόλοιπες περιοχές φαίνεται πως ο αριθμός νέων μολύνσεων είναι μονοψήφιος.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως, ως είθισται, την Κυριακή ο αριθμός των τεστ μειώνεται σημαντικά. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν περίπου 12.000 μοριακά και rapid test, έναντι περισσότερων από 30.000 μια ημέρα νωρίτερα.

Κορωνοϊός: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Ύστερα από σύσκεψη που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι, έδωσαν το πολυπόθητο «ναι» για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με όλα τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Μοναδική εξαίρεση στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποτελούν τα λύκεια που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά και θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Σχολεία κορωνοϊός

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή έδωσε «όχι» στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αλλά και των πρακτορείων καθώς η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το τρίτο κύμα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - lockdown: Αλλάζουν τα όρια των επιβατών στα ταξί και ΙΧ

Κορωνοϊός: 26 κρούσματα μεταλλαγμένου ιού στη χώρα

Share