Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στην Αττική

Δώστε μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στην Αττική

«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από αύριο για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).
  • Επιπλέον, επανέρχεται από αύριο στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5764 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3388 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική φέρνουν νέα μέτρα για την πρωτεύουσα.