Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Χαλάει το σκηνικό από το μεσημέρι

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Χαλάει το σκηνικό από το μεσημέρι

Χαλάει ο καιρός ξανά, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που αναμένονται από το μεσημέρι της Κυριακής έως το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η νέα μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στη Θράκη, οι οποίες έως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν.

έκτακτο δελτίο καιρού 31/1

Καταιγίδες θα σημειωθούν από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Ιόνιο. Από το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Μακεδονία στη Θράκη και στο Αιγαίο. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση από το βράδυ της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ, ενώ και ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (31/1)

Στην Αττική:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3-5 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στη δυτική και από αργά το βράδυ στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (31/1)

Δείτε εδώ και ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο για να τους ευχηθείτε.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στη Θεσσαλία, θα είναι έντονα. Στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 5 με 6 μποφόρ, στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια σε νότιους, 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα)