Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Άλλαξε η απόφαση - Συνεχίζονται κανονικά τα takeaway

Μόνο για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κορωνοϊός: Άλλαξε η απόφαση - Συνεχίζονται κανονικά τα takeaway
Ενημέρωση 06.02.2021 15:25
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι άλλαξε η απόφαση αναφορικά με την αναστολή του “take away".

Μετά την σύγχυση που προκλήθηκε για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το take away, μία νέα εξέλιξη έρχεται για να ανακαλέσει τα όσα είχαν αποφασιστεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι και θέσει το πλαίσιο λειτουργίας του take away όπως αυτό ίσχυε μέχρι πριν την ανακοίνωση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Την αλλαγή της αρχικής απόφασης κοινοποίησε και ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση και σημειώνοντας πως η απαγόρευση λειτουργίας του take away ήταν ένα μέτρο που δεν θα μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί.

Στην συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχόλια χρηστών σημείωσε πως «η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας. Εμείς κάναμε λάθος και το διορθώσαμε πριν γίνει ζημιά. Αφήστε τώρα τους γνωστούς να γκρινιάζουν».

Κορωνοϊός συνεχίζονται κανονικά τα takeaway

Τον "κώδωνα του κινδύνου" σήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ - «Πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων»

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού την Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε πως στις (31/1), ο Νίκος Χαρδαλιάς ταξίδεψε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα της νοτιο- αφρικάνικης μετάλλαξης του ιού.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Ολικό lockdown στην Πάτρα - Κλείνουν σχολεία και μαγαζιά

Κορωνοϊός: Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Share