Κακοκαιρία Μήδεια - Πατούλης: «Κλειστά Τρίτη και Τετάρτη τα ειδικά σχολεία στην Αττική»

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κακοκαιρία Μήδεια - Πατούλης: «Κλειστά Τρίτη και Τετάρτη τα ειδικά σχολεία στην Αττική»

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν κλειστά Τρίτη και Τετάρτη τα ειδικά σχολεία σε όλη την Αττική εξαιτίας της «Μήδειας».

Όπως ανέφερε η κατάσταση στην Αττική από το απόγευμα και μετά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη γι αυτό όσοι μπορούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

«Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο του χιονιά του φυσικού φαινομένου όπου από το απόγευμα και μετά και μέχρι αύριο στις 12 θα έχει μια ένταση. Εμείς διατηρούμε την ετοιμότητα της περιφέρειας μας.

Αυτή την ώρα και μέχρι τις 18:00 η Eθνική Oδός θα είναι ανοιχτή για τα φορτηγά και μετά θα κλείσει για το επόμενο 24ωρο όπως ανακοίνωσε η πολιτική προστασία. Εμείς θα δώσουμε στην επέλαση του χιονιά τον δικό μας αγώνα στους βασικούς άξονες περιφερειακής μας ευθύνης. Έχουμε εφοδιάσει με 5χιλ. τόνους αλάτι όλες τις Πολιτικές Προστασίες των δήμων», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γιώργου Παττούλη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας θα ξεσπάσει μετά στις 18:00. «Όπως μαθαίνουμε το μεσημέρι θα έχουμε μια ύφεση ενώ από το απόγευμα μετά τις έξι, επτά θα υπάρξει μια ένταση με μια επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τις επτά το πρωί.

Μέχρι την Τετάρτη το πρωί το φαινόμενο θα απασχολήσει έντονα την Αττική. Όπου δεν υπάρχει ανάγκη καλό είναι να μην μετακινείται ο κόσμος. Για τις δυο επόμενες ημέρες θα βγει ανακοίνωση ώστε τα ειδικά σχολεία να είναι κλειστά. Χρειάζεται προσοχή και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αλυσίδες μαζί τους», επισημαίνει ο κ. Πατούλης. Δείτε εδώ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης!

Κακοκαιρία Μήδεια κλειστά σχολεία

Κακοκαιρία Μήδεια: Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω χιονιά

Από το πρωί της Δευτέρας, πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της εμφάνισης της «Μήδειας» και ένα από αυτά είναι και η διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει κυρίως η Αττική, η Εύβοια, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στις Σποράδες που δεν έχουν ρεύμα για πάνω από μία ημέρα.

Διακοπές σημειώνονται και σε χωριά της Καρδίτσας, Θήβας, Αρτας, Πηλίου, Ιωαννίνων και Καρπενησίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται:

Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγιος Στέφανος, Ανοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα.

Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.

Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι, στα χωριά Αγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Αγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Αρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων. Να σημειώσουμε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας για 24 ώρες!

Κακοκαιρία Μήδεια διακοπές ρεύματος