Κορωνοϊός: Κατέληξε 85χρονος στο ΠΑΓΝΗ 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως ο θάνατος δεν προήλθε από το εμβόλιο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κατέληξε 85χρονος στο ΠΑΓΝΗ 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του

Το μεσημέρι της Δευτέρας ένας άτυχος 85χρονος έχασε τη ζωή του στο ΠΑΓΝΗ, μόλις 8 λεπτά μετά από τον εμβολιασμό του. Οι πρώτες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο θάνατός του δεν συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όταν ο ηλικιωμένος προσήλθε στο νοσοκομείο, πήραν το ιστορικό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 8 περίπου λεπτά μετά τον εμβολιασμό ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης - δείτε εδώ τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Εμβολιασμός Ελλάδα

Ο ηλικιωμένος επανήλθε για 5 λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του.

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επήλθε το μοιραίο.

Το γεγονός κρίνεται ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν ήδη μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή.
Ήδη ενημερώθηκε αμέσως κεντρικά το συντονιστικό του εμβολιαστικού προγράμματος και της φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ και τις πλήρεις απαντήσεις θα δώσει η ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα.

Αύριο το πρωί αναμένεται η πρώτη επείγουσα πράξη ιατροδικαστικής έρευνας στον 85χρονο, από τον Ανδρέα Κοντογιάννη, Πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν και να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο τυχόν σύνδεσης του θανάτου με τον εμβολιασμό, με την πρώτη εκτίμηση να αναφέρει πως μάλλον ο θάνατος δεν οφείλεται στον εμβολιασμό ούτε σε αναφυλακτικό σοκ και ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό.

Κορωνοϊός: Έρχονται εμβόλια και για παιδιά και εφήβους

Οι εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν τα εμβόλια τους κατά του κορωνοϊού και σε παιδιά άνω των 12 ετών, ελπίζοντας ότι θα έχουν τα αποτελέσματα έως το καλοκαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τον εμβολιασμό των εφήβων σε πρώτη φάση.

Ανάλογα με το πώς «δουλεύουν» τα εμβόλια σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, μετά οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε δοκιμές και σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Συνεπώς στο ερώτημα πολλών γονιών «πότε θα εμβολιαστεί το παιδί μου», η σύντομη απάντηση είναι «όχι πριν το τέλος του καλοκαιριού», σύμφωνα με τους «New York Times».