Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Πειραία - Πάνω από 70 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Δέκα ασθενείς κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθούν σε κλίνες covid του ΕΣΥ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Πειραία - Πάνω από 70 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική
Ενημέρωση 23.02.2021 20:28
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συναγερμός σήμανε σε μια ιδιωτική κλινική του Πειραιά, στην οποία εντοπίστηκαν πάνω από 70 κρούσματα του κορωνοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Ηδη, τουλάχιστον δέκα ασθενείς κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθούν σε κλίνες covid του ΕΣΥ.

Από την περασμένη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν να διακομιζονται ασθενείς από την ιδιωτική κλινική Ζηλάκου στον Πειραιά ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Εκείνη την ημέρα διακομίστηκε ένας ασθενής στο Αττικόν και την επόμενη τέσσερις στο Ιπποκράτειο. Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ζητήθηκε η διακομιδή άλλων δύο ασθενών της ιδιωτικής κλινικής με κορωνοιο σε νοσοκομείο - νοσηλεύονται στο Τζάνειο.

Χθες διακομίστηκαν άλλοι δύο ασθενείς σε Ερυθρό Σταυρό και Ασκληπιείο. Συνολικά μέχρι στιγμής δηλαδή έχουν διακομιστεί 10 νοσηλευόμενοι.

Αλλη συρροή κρουσμάτων σε ασθενείς καταγράφεται στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο Ελπίς. Τέλος συρροή εντοπίστηκε και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα, όπου φιλοξενούνται 42 άνθρωποι, με τους επτά να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοιό. Να σημειώσουμε ότι σημειώθηκε τεράστιο άλμα στα σημερινά κρούσματα!

Κορωνοϊός πάνω από 70 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στον πειραιά

Κορωνοϊός: Σταδιακή άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να παρθούν αποφάσεις από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για το lockdown και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την 1η Μαρτίου αναμένεται να δούμε μία σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η πίεση στο ΕΣΥ αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που θα κρίνει το εάν είναι εφικτό να γίνει υποχωρήσεις στο θέμα του lockdown. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα παρακολουθείτε τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, κυρίως λόγω του αριθμού των ΜΕΘ που είναι περιορισμένος.

Πολλοί λοιμωξιολόγοι βέβαια δείχνουν να είναι ακόμα διστακτικοί για την άρση του lockdown κυρίως στις κόκκινες περιοχές και όχι άδικα αφού μόλις πριν από λίγο εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Περιστέρι.

κορωνοϊός ΜΕΘ

Ως προς τα σχολεία, προτεραιότητα -όπως και στο παρελθόν- θα δοθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων, και μία εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, «θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων από την 1η Μαρτίου, αν υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης».

Σε αυτή την περίπτωση το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Είναι σημαντικό έστω και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν, καθώς κάθε μήνα που μένει κλειστός ο κλάδος το κόστος για την οικονομία προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Πιο δύσκολα θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού μετακινήσεων, τόσο για τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, όσο και για τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς στη συνέχεια το μέτρο θα επανεξεταστεί αναλόγως της πορείας που θα έχει η πανδημία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown για Κάλυμνο και Εύοσμο - Κορδελιό

Lockdown: Μετακίνηση εκτός νομού - Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Share