Κορωνοϊός: 75 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 75 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική κλινική στον Πειραιά που είναι σε αυστηρή καραντίνα από χθες. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει να είναι πάνω από 75 ενώ την ίδια στιγμή τα κρούσματα στη χώρα εκτοξεύθηκαν.

Ήδη πάνω από 10 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι καλή.

Η διασπορά στην κλινική είναι τεράστια. Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε ημέρες όταν έγιναν rapid test και εντοπίστηκαν αρχικά γύρω στα 30 άτομα χωρίς να γνωρίζουν οι αρμόδιοι από τον ΕΟΔΥ για τον «ασθενή μηδέν» που οδήγησε στη μεγάλη διασπορά. Στη συνέχεια σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγιναν νέες ιχνηλατήσεις και τεστ και τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 70.

Ανάμεσα τους είναι αρκετοί ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι. Πλέον στη δομή δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς ενώ τα τεστ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν καθώς υπάρχουν φόβοι και έντονη ανησυχία στον ΕΟΔΥ πως ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό μπορεί να αυξηθεί.

κορωνοιος κλινική πειραιάς κρούσματα

Lockdown - Κορωνοϊός: Πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη και καθαρά Δευτέρα

Η τσικνοπέπτη και η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζουν και όπως φαίνεται το λιανεμπόριο και η εστίαση δεν θα είναι ανοιχτά μιας και τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ώρες εκτοξεύθηκαν.

Tο σενάριο της μερικής άρσης του lockdown από 1ης Μαρτίου δείχνει να απομακρύνεται.

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν τον αριθμό των 2.000 και τα νοσοκομεία με τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το lockdown θα παραταθεί για άλλη μια εβδομάδα και το άνοιγμα της όποιας δραστηριότητας θα γίνει πιθανώς από τις 8 Μαρτίου.

Έτσι, η επόμενη εβδομάδα θα βρει πιθανότατα την Αττική πάλι σε καθεστώς lockdown με τους Αθηναίους να γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη, η οποία πέφτει στις 4 Μαρτίου, στο σπίτι.