Κορωνοϊός: Εγκρίθηκαν δύο ακόμα εμβόλια στην Κίνα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εγκρίθηκαν δύο ακόμα εμβόλια στην Κίνα

Σήμερα, Πέμπτη, ανακοινώθηκε δύο ακόμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία εγκρίθηκαν από τη Εθνική Διεύθυνση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας.

Τα εμβόλια κατασκευάζονται από την CanSino Biologics Inc και το συνεργαζόμενο με τη Sinopharm, Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων ης Ουχάν.

Βάσει την νέων εγκρίσεων, η Κίνα διαθέτει, πλέον, τέσσερα δικά της εγκεκριμένα εμβόλια στη μάχη κατά της COVID-19. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα npr.org, η αποτελεσματικότητα των νέων εμβολίων κυμαίνεται μεταξύ 69% και 72% κι έχουν περάσει επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές τριών φάσεων.

Στα βασικά πλεονεκτήματα των νέων εμβολίων, είναι η ικανότητα αποθήκευσής τους σε θερμοκρασίες δωματίου. Στο μεταξύ, σημειώθηκαν εξελίξεις με το εμβόλιο Sputnik light!

 Εγκρίθηκαν δύο ακόμα εμβόλια στην Κίνα

Κορωνοϊός: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της η Johnson & Johnson

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο θέμα του εμβολίου του κορωνοϊού μιας και η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση για χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της κατά του κορονοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η εταιρεία δήλωσε ότι η διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή εμβολίων στο πρόγραμμα COVAX που εκτελείται υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, το οποίο στοχεύει στην παροχή δόσεων εμβολίων σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες... διαβάστε τη συνέχεια για το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Athensmagazine.gr