Καιρός (27/2): Ανοιξιάτικο το σκηνικό σε όλη τη χώρα

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (27/2): Ανοιξιάτικο το σκηνικό σε όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο σε όλη τη χώρα. Από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ και στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (27/2)

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με ένταση στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ από τις απογευματινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός (27/2)

Δείτε εδώ και ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο για να τους ευχηθείτε.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένεται καιρός γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (28/2)

Στη βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις βραδινές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά.

Από το μεσημέρι θα βρέξει και στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της υπόλοιπης χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και βαθμιαία 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.