Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του.

Αυτό μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές και πηγές της έρευνας που διενεργείται.

Ο 69χρονος Ολιβιέ Ντασό, γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό, σκοτώθηκε στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον Ολιβιέ Ντασό με ανάρτησή του στο Twitter: «Αποχαιρετώ τον ηγέτη της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεών μας ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».

Ο πατέρας του Ολιβιέ Ντασό, Σερζ, είχε φύγει από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 93 ετών. Από την ζωή έφυγε και ο επιχειρηματίας Ντόρης Μαργέλλος!

Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Ποιος είναι ο Ολιβιέ Ντασό

Ήταν ο γιος του Nicole (née Raffel) και του Serge Dassault, και ο εγγονός του Marcel Dassault.

Ο Dassault αποφοίτησε από την École de l'air ως αξιωματικός / πιλότος μηχανικής μάχης (1974) και υπηρέτησε στα αποθέματα της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 16 Ιουνίου 2002 εξελέγη αναπληρωτής για την πρώτη εγγραφή του Oise, υποψήφιος στο εισιτήριο Union for a Popular Movement (UMP). Εκλέχθηκε εκ νέου το 2007.

Γονέας της ιδρυτικής οικογένειας της αεροδιαστημικής εταιρείας Dassault Group, εργάστηκε σε διάφορους ρόλους στην οικογενειακή εταιρεία. Ήταν πρόεδρος της Dassault Communications, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Γάλλου εκδότη Valmonde (πρώην οικογενειακή ιδιοκτησία), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Journal des Finances και διαχειριστής της θυγατρικής της Dassault Socpresse.

Από τον Ιούλιο του 2019, κατείχε καθαρή αξία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ήταν απόφοιτος του 1974 της ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας lcole de l'Air και κατείχε μεταπτυχιακό στα μαθηματικά (1976) καθώς και διδακτορικό στη διαχείριση επιχειρήσεων (1980). Κατά τη διάρκεια της ζωής του καλλιέργησε το πάθος για τη φωτογραφία και δημοσίευσε διάφορα βιβλία των φωτογραφιών του. Ο Dassault ήταν επίσης συνθέτης και μουσικός και συνέβαλε σκορ σε πολλές ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.