Κλείνει ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα» στις 16.30

Κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κλείνει ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα» στις 16.30

Στις 16.30 αναμένεται να κλείσει μετά από σχετική εντολή που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συρμοί του Μετρό διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις, ενώ πριν από κάποιες ώρες έκλεισε για ακόμα μία φορά ο σταθμός «Πανεπιστήμιο», ο οποίος βέβαια έκλεισε και πριν από μερικές μέρες ξανά.

Λόγος της απόφασης είναι νέα προγραμματισμένη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συρμοί του μετρό θα περνούν από τους εν λόγω σταθμούς, χωρίς, όμως, να πραγματοποιούν στάσεις.

Έτσι, δεν θα επιτρέπεται ούτε η επιβίβαση ούτε η αποβίβαση από τους συγκεκριμένους σταθμούς.

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στο μετρό

  • Μείωση της πιθανότητας επιβίβασης ατόμων με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης στα ΜΜΜ. Πριν από την επιβίβαση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιβατών και του προσωπικού για τα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετός, βήχας, φαρυγγαλγία, καταβολή κ.ά.) και τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού.
  • Διασφάλιση προστασίας του προσωπικού μέσω εργασίας σε διακριτό χώρο/θάλαμο κατά προτίμηση πίσω από πλαστικό ή γυάλινο διαχωριστικό.
  • Χρήση ατομικού εξοπλισμού προστασίας (γάντια, μάσκα) από τον οδηγό, εκτός εάν αυτός βρίσκεται σε χωριστό θάλαμο με διαφανές πλαστικό/γυάλινο διαχωριστικό μέχρι την οροφή για την αποφυγή έκθεσης στους επιβάτες.

μετρό κορωνοϊός

  • Στις στάσεις και σταθμούς επιβίβασης και σε χώρους αναμονής επιβατών, πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αφίσες για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου (όταν χρησιμοποιείται μάσκα), των μέτρων υγιεινής, της υγιεινής των χεριών, της αποφυγής επαφής με ασθενείς και της σωστής χρήσης της μάσκας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες μέσα στα ΜΜΜ.
  • Επιμελής χρήση και απόρριψη της μάσκας.
  • Χρήση μάσκας και παροχή αυτής σε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΜ, οι οποίοι δεν βρίσκονται εντός χωριστού θαλάμου.
  • Διασφάλιση του αερισμού της άμαξας του τρένου, μετρό, λεωφορείου ή τρόλεϊ, μέσω ανοιχτών παραθύρων κάθε τύπου (π.χ. οροφής), και με ανεμιστήρες. Αποφυγή χρήσης ανακυκλωμένου αέρα μέσα σε αυτά.