Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό

Θλίψη για το νεότερο ως τώρα θύμα της νόσου στη χώρα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό

«Έφυγε» από τη ζωή το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παίδων.

Θρήνος για το νεότερο θύμα κορωνοϊού στη χώρα

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για τη ζωή και είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά.

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε τοτε ο κ. Κικίλιας. Την ίδια στιγμή ακόμα πέντε βρέφη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πατρών.

β΄ρεφος νεκρο από κορωνοιο

Κορωνοϊός: 1.165 τα νέα κρούσματα - 477 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.797 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (67.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.416 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -21.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 367 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).