Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Lockdown - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με SMS

Καταργείται το click away

Lockdown - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με SMS
Ενημέρωση 09.03.2021 12:43
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Άδωνις Γεωργίαδης ανακοίνωσε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο με τη χρήση του SMS στις 22 ή το αργότερο στις 29 Μαρτίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι όταν είναι σε θέση να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, αυτό θα γίνει μέσω χρήσης SMS και όχι με τη μέθοδο click away. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι με την αποστολή του SMS ο πολίτης θα έχει μέχρι τρεις ώρες στη διάθεσή του προκειμένου να κάνει τις αγορές που χρειάζεται.

Παράλληλα, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε, όμως, «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η σταδιακή άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον τρία στάδια. Αρχικά θα ανοίξει το λιανεμπόριο, στη συνέχεια θα επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις τάξεις και στα μέσα Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο. Στην περίπτωση που οι ειδικοί δουν θετικά σημάδια και η πίεση στο σύστημα υγείας αρχίσει να χαλαρώνει, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Lockdown Γεωργιάδης για λιανεμπόριο

Lockdown: Ανοίγουν μέσα στο Μάρτιο Γυμνάσια και Λύκεια

To σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ' όλα το λιανεμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών απομακρύνουν την πρόθεσή της για σταδιακή επιστροφή στην πραγματικότητα από τις 16 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη, εντός του μήνα Μαρτίου θα ανοίξουν, εκτός από το λιανεμπόριο, και τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ δόθηκε και χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί... διαβάστε τη συνέχεια για το άνοιγμα της οικονομίας στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Lockdown: Όλα τα σενάρια το για το άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων και εστίασης

Κορωνοϊός: Παράταση lockdown για μια εβδομάδα, μέχρι τις 22 Μαρτίου

Share