Καιρός (10/3): Επιστρέφει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (10/3): Επιστρέφει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού σήμερα (10/3) μιας και η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά και φέρνει τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια και τα κεντρικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (10/3) από την ΕΜΥ

Στην Αττική:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένονται νεφώσεις, με βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικα στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στην κεντρική Μακεδονία στα 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα βόρεια πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ που μετά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 4-5 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (10/3)

Δείτε εδώ και ποιοι είναι αυτοί που γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο προκειμένου να τους ευχηθείτε.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα γίνουν δυτικοί και εκ νέου θα ενισχυθούν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (11/3)

Για την Πέμπτη, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά με χιονοπτώσεις, που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι, στα κεντρικά και στα βόρεια, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.