Καιρός (13/3): Με συννεφιά το Σάββατο - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (13/3): Με συννεφιά το Σάββατο - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Πολύ καλός φαίνεται πως θα είναι ο καιρός σήμερα (13/3) σε όλη τη χώρα μιας και η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά αν και θα υπάρξουν συννεφιές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί, βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ (13/3)

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις. . Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση, και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 18 βαθμούς (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (13/3)

Δείτε εδώ και τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το 2021!

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους μετά το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (13/3)

Για την Κυριακή, στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.