Τραγωδία στην Εύβοια - Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος»

Η σοκαριστική περιγραφή του για το ατύχημα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τραγωδία στην Εύβοια - Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος»

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος μίλησε το πρωί της Παρασκευής ένας αυτόπτης μάρτυρας από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στην Εύβοια, αφαιρώντας τη ζωή από τρεις εργάτες.

«Όταν ήρθα ήξερα ότι είχαν σκοτωθεί άτομα. Ξεχώρισα τον κύριο που κρεμόταν αν και δεν είχα καταλάβει ότι ήταν άνθρωπος. Είδα τους άλλους δυο πίσω από φορτηγό πεσμένους. Το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει ακόμα. Είχε έρθει μόνο ένα νωρίτερα και είχε παραλάβει τον τραυματία. Σκέπασαν μετά τους δυο νεκρούς. Πώς ακριβώς έγινε το δυστύχημα δεν ξέρω», τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, εκφράζοντας την θλίψη του για το τραγικό συμβάν, τόνισε πως έπρεπε να έχει γίνει διακοπή ρεύματος για την εκτέλεση των εργασιών, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση όσων κάνουν αντίστοιχη δουλειά.

«Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό», είπε ο κ. Μανιάτης.

Οι δηλώσεις του αυτόπτη μάρτυρα για την τραγωδία στην Εύβοια

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την τραγωδία στην Εύβοια

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Εύβοια, η οποία κόστισε τη ζωή σε τρεις εργάτες, οι τρεις άνθρωποι που προσήχθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι πιθανές ευθύνες των τριών κατηγορουμένων. Να σημειωθεί ότι για τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου όπως επίσης και για την επιβλέπουσα ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.